Jesse Vercruysse - Foto: Jasper Jacobs
Jesse Vercruysse – Foto: Jasper Jacobs

In Herentals ging dit weekend het Belgisch Kampioenschap meerkamp door. De nationale top had al een punt gezet achter hun seizoen en dus lagen er kansen bij andere atleten. 

Hoewel bij de dames na de eerste dag nog Sietske Lenchant leidde, nam belofte Jesse Vercruysse die koppositie over, door op de laatste drie nummers telkens meer dan 97 punten voorsprong te nemen op haar concurrente. FLAC-atlete Vercruysse sprokkelde in totaal 5038 punten. Juniore Yoika De Pauw sprong op de slotdag nog naar de tweede stek. Zij verzamelde 4938 punten. Lenchant werd nog derde, en tweede seniore, met 4871 punten.

Bij de heren stond er geen maat op Frederic Xhonneux. De voormalige Belgische recordhouder had na tien proeven, met een totaal van exact 7500 punten, bijna 1000 punten voorsprong op zijn clubgenoot Mattijs Vandecapelle. Xhonneux zette in 2008 het Belgisch record scherper. Toen sprokkelde hij 8142 punten. Bij de juniors heren kon eveneens een RESC-atleet aan het vieren. Daan Elsen sloopte net de 7000-puntengrens en won verdienstelijk.

Alle uitslagen vindt u hier.