Jacques Borlée heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de reeksen van de 4x400m die donderdag om 17u05 (Belgische tijd) worden gehouden. Jacques selecteerde zoals verwacht zijn drie zoons Kevin, Jonathan & Dylan. De man die deze drie zal vervoegen in de reeksen is Antoine Gillet. Hij heeft al het meest ervaring van de 3 andere atleten die tot de selectie behoren van de 4x400m-ploeg. Zo maakte hij op de laatste internationale kampioenschappen altijd deel uit van het team. Will Oyowe en Arnaud Destatte, de andere 2 mannen die kans maakten op selectie voor de reeksen, hebben wat minder ervaring. Will Oyowe liep zelfs nog nooit voor het aflossingsteam. Maar toch zou Jacques Borlée overwegen om hem wel in te zetten in de finale’s. Hij liep immers in de finale van het Belgische kampioenschap naar een snelle tijd van 45″88 en een 3de plaats. Daarmee bleef hij Antoine Gillet voor, die zo’n 10 honderdsten na hem eindigde.

“Ik wil geen risico’s nemen met Will in de reeksen”, heeft Jacques vandaag gezegd volgens het Nieuwsblad. “Daarom kies ik voor ervaren man Gillet, want de finale moeten we echt halen. In de finale zal Will normaal gezien zijn kans krijgen, tenzij Gillet natuurlijk héél snel loopt in de reeksen.”

Enkele dagen geleden kropen Arnout Matthijs, Seppe Thys en Stef Vanhaeren ook eens in de huid van Jacques Borlée. Zo deden zij hun zegje over wie volgens hen het best zou opgesteld worden in de reeksen en de finale en welke tacktiek ze best zouden hanteren. Dat artikel kan u hier lezen. 

Lopen Dylan Borlée (links) en Will Oyowo (rechts) allebei in de finale van de 4x400m, Als de ploeg er in slaagt zich te kwalificeren, dan zit er een grote kans in. Foto: Ruben Van Den Berghe
Lopen Dylan Borlée (links) en Will Oyowo (rechts) allebei in de finale van de 4x400m. Als de ploeg er in slaagt zich te kwalificeren, dan lijkt de kans groot. – Foto: Ruben Van Den Berghe