Tyson Gay op Memorial Van Damme - Foto: Erik Van Leeuwen
Tyson Gay op de Memorial Van Damme – Foto: Erik Van Leeuwen

Het Amerikaanse antidopingbureau USADA heeft bekendgemaakt dat ook de analyse van B-staal van Tyson Gay aangeeft dat hij gebruik heeft gemaakt van verboden middelen. De 30-jarige Amerikaan die zich in 2007 nog tot wereldkampioen kroonde op de 100m, werd op 16 mei bij een controle buiten competitie betrapt. Twee weken geleden kwam zelf met het nieuws naar buiten en gaf hij ook meteen aan dat een deelname aan het WK in Moskou uitgesloten is. “Ik heb mijn vertrouwen aan iemand gegeven en die heeft me in de steek gelaten”, benadrukte hij toen.

“We kunnen bevestigen dat de controle van de B-staal het resultaat van de A-staal heeft bevestigd”, liet USADA-baas Travis Tygart weten. Volgens verschillende Amerikaanse media zou Gay ook nog een tweede positieve plas hebben afgeleverd. Dit zou gebeurd zijn tijdens de Amerikaanse trials van eind juni.