Chloë Beaucarne Foto: Ruben Van den Berghe
Chloë Beaucarne Foto: Ruben Van den Berghe

 

Op dag vier van het EYOF in Utrecht kwamen drie Belgische finalisten in actie. Justine Brackman (400mH) en Chloë Beaucarne (100mH) mochten beiden na kwalificatie in de reeksen rechtstreeks aantreden in hun finale. Vincent Laporte moest in het speerwerpen zelfs geen kwalificaties doorstaan. Wie zich op donderdag wel nog moesten bewijzen in de reeksen, waren de beide 4x100m-aflossingsploegen.

Justine Brackman moest na een derde plaats in haar serie gisteren nog even bang wachten op de verliezende tijden. Uiteindelijk ging niemand nog onder haar verse PR van 61″16. In totaal klokte ze zelfs een vijfde tijd onder alle finalistes. In de finale startte Brackman vanuit baan 2 en kon ze dus jacht maken op heel wat atletes voor zich. Hier slaagde ze relatief goed in want ze kwam over de finish op een knappe 5e plaats. Met 61″38 was ze een tikkeltje trager dan in de halve finales maar met haar tijd van gisteren was ze ook nog steeds 5e geweest.

Chloë Beaucarne kwalificeerde zich in de reeksen op dinsdag met een tweede chrono onder alle deelneemster. Enkel de Ierse McElroy dook met 13″77 ruim onder haar 13″95. En de topsportschool studente maakte het in de finale helemaal waar, vanuit baan 3 stoomde ze naar een toptijd van 13″77 al stond er wel serieus wat te veel wind (+3.2m/s). Met deze tijd moest ze enkel een Franse atlete voorlaten en veroverde ze dus een knappe zilver medaille. Na het goud en zilver van gisteren al de derde medaille voor België in de atletiek.

Vincent Laporte kwam in de rechtstreekse finale van het speerwerpen niet op niveau. Hij bleef na drie pogingen steken op 52m15 en een negende stek. Extra pogingen zaten er dan ook niet meer in voor hem. Met een PR van 64m10 had Laporte allicht wel op meer gehoopt.

Zowel de dames als de heren mochten met een ploeg op de 4x100m naar Utrecht trekken. De dames startten in de eerste van twee reeksen en liepen naar een tweede plaats achter het Ierse team. Met 46″67 kwamen ze net niet aan hun beste tijd van het jaar (46″61) maar bleven ze wel alle andere teams uit de tweede reeks voor. Zo mogen Judith Dillens, Paulien Cockuyt, Laurence Lobbens en Manon Depuydt morgen op een nieuwe medaille voor België hopen.

De jongeheren op de 4x100m hadden heel wat meer moeite. Brian Ingelaere, Tim Huybrechts, Michiel Clemens en Flori Tshitwenu klokten een knappe 42″52, een halve seconde onder hun beste dit jaar, maar moesten Nederland, Frankrijk en Italië nog nipt laten voorgaan en dus werd het bang afwachten hoe er gepresteerd werd in de tweede serie. De Hongaarse ploeg won er, maar liep maar net onder de 43″ binnen. De Belgische ploeg kon opgelucht ademhalen want zo stootten ook zij door naar de finale.

Alle uitslagen kunt u hier bekijken.