Rani Nagels - Foto: Jasper Jacobs
Rani Nagels – Foto: Jasper Jacobs

Zevenkampsters Thiam en Lindemans begonnen deze ochtend al aan hun Europees Kampioenschap, maar Rani Nagels is de eerste atlete op een individuele proef die in actie komt in Rieti. Nagels trok de grens over in de zoektocht naar haar EK-selectie. In het Duitse Rehlingen liep ze toen naar 54″35 op de 400m. Vijftien van de 23 dames zijn sneller dan de LAT-atlete. De halve finales overleven zou een mooie prestatie zijn. Eventueel stond dan als beloning op morgen de finale te wachten.

In de eerste halve finale liep Nagels binnen als zesde in degelijke 55″05. De twee eersten uit elke reeks plaatsten zich rechtstreeks, aangevuld met twee verliezende tijden, dus helaas bleef het voor Nagels bij deze halve finale.

Alle uitslagen vind je hier. Een live-stream van het EK voor junioren vind je hier.