De 400 meter bij de mannen was ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het afgelopen Belgisch kampioenschap in Brussel. In het zog van medaillewinnaars Kevin Borlée, Dylan Borlée en Robin Vanderbemden stal ook vierde man Alexander Doom de show. Hij voldeed met 46″46 aan de U23-limiet voor het EK in Berlijn (46″70).

Jonathan Sacoor dook op de IFAM Outdoor eind mei al onder de EK-vereiste met 46″07. Met ook Kevin en Dylan Borlée in de rangen beschikt Alexander Doom over de vierde tijd van de Belgische gekwalificeerden, ‘slechts’ drie landgenoten mogen ons land vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap. Of Jonathan Sacoor individueel een startbewijs in beslag neemt en of er een andere Belg nog sneller weet te lopen dan Doom moet de komende weken blijken. Daarnaast komt uiteraard ook de 4x400m-ploeg in Berlijn actie, Doom kan dankzij deze prestatie misschien aanspraak maken op een plek in het team.

Bekijk hierboven alvast een reactie van een dolgelukkige Alexander Doom. De AVR-atleet veroverde in 2013 goud op het EYOF, na een zware periode lijkt hij momenteel sterker dan ooit te zijn.