Lindsey De Grande zien we morgen in Oordegem hoogstwaarschijnlijk in actie op de 1500m. - Foto: Jasper Jacobs
Lindsey De Grande zien we morgen in Oordegem hoogstwaarschijnlijk in actie op de 1500m. – Foto: Jasper Jacobs
Morgen zakken weer een heel pak toppers af naar het Putbosstadion te Oordegem voor de Memorial Buyle die al voor de 22ste keer wordt georganiseerd. Velen zien de Flanders Cup meeting al ideale voorbereiding op een internationaal kampioenschap, anderen genieten dan weer van het sterke deelnemersveld.

Veel buitenlandse atleten zijn dezer dagen in België, dat is een vaststaand feit. Zij komen naar hier voor sterke meetings mee te pikken en hoogstwaarschijnlijk zijn de meesten in België voor de KBC Nacht van volgende week zaterdag. Zowat op alle afstanden zullen we morgen enkele toppers te zien krijgen op de piste van Vlierzele Sportief. Vooral de sprintnummers worden verwend in Oordegem, maar ook de afstandsnummers mogen er zijn. Pieter-Jan Hannes, Stef Vanhaeren, Erik Heggen en nog een pak andere Belgen zien hun wedstrijd morgen als laatste test voor het EK. Op de 1500m zien we Lindsey De Grande terug, Nathalie De Vos komt na een heel lange competitieonderbreking ook richting Oordegem en voormalig wereldkampioen van onze noorderburen, Rens Blom, komt in actie in het polsstokspringen.

De volledige deelnemerslijst en het tijdsschema van de Memorial Leon Buyle vind je hier. De link naar de live-results zal de dag zelf op onze site te zien zijn.