Lander Tijtgat -  Foto: Jasper Jacobs
Lander Tijtgat –
Foto: Jasper Jacobs

Lander Tijtgat laat de rest van het zomerseizoen aan zich voorbijgaan. Dat kondigt de atleet van Eendracht Aalst aan op zijn persoonlijke website. “Aanzwellen tot een mooie massa van 82 kg zal er wellicht niet bijhoren, maar een mooie 76 kg moet mij wel lukken. Waarmee ik wil duidelijk maken dat de loopsport mij even gestolen kan worden.”

Tijtgat begon het seizoen nochtans aardig. Na opgave op het BK lange cross, opende de Erembodegemnaar zijn zomer met een zesde stek op de 1000m in Lisse (2’24″82). Hij moest er toen wel andere Belgen Hamdi, D’hoedt en Ruell voorlaten. Een dag later kaapte hij de volle buit voor zijn team op de interclub. Hij won solo de 3000m in Lokeren in 8’19″79. Als posterboy mocht Tijtgat op 1 juni niet ontbreken op de IFAM, georganiseerd door zijn club. Alle aandacht op de 1500m ging er toen naar de snelle benen van onder meer Pieter-Jan Hannes, maar Tijtgat finishte in zijn zog wel in 3’41″41. In zijn zoektocht naar de WK-limiet trok Tijtgat een week later de grens over, naar Hengelo. Op de FBK Games zat er nooit een snelle tijd in en hij stapte dan ook uit. Sindsdien kwam hij niet meer in actie en zal dat dus ook niet meer doen. Tijtgat hoopt ons deze zomer immers terug te vinden “op de camping, de mainstage of aan de toog.”

 

Lees het volledige bericht op landertijtgat.be