Foto: Jasper Jacobs
Sarah MissinneFoto: Jasper Jacobs

Dit weekend verzekerden twee atletes van KAAG zich nog voor deelname aan een internationaal kampioenschap in het Duitse Mannheim. Nenah De Coninck liep de limiet op de 400m horden voor het WK voor scholieren en Sarah Missinne mocht zegevieren met het minima voor het EK voor junioren op de 100m horden.

Sarah Missinne liep 13”78 over haar hoge horden en daarmee dook ze onder de 13”82 die voorop gesteld was. “Ik kon het echt niet geloven! Blies de wind wel niet te hard in mijn voordeel, vroeg ik mijzelf meteen af? Maar enkele flitsen later stelde mijn papa mij gerust en was de ontlading enorm!” De poulain van Patrick Himschoot zag haar intensieve trainingswerk tot dan toe nog niet beloond op wedstrijden. Vorige week in Merksem zat ze nog in een dip door een smak net voor de wedstrijd en een valse start. “Maar ik heb mij herpakt en mijn trainer gaf mij het nodige vertrouwen.”

Nu gaat de studente ,die volgend jaar aan haar eerste jaar verpleegkunde zal beginnen, vooral de laatste 3 weken wat rust inbouwen om zo sereen mogelijk toe te leven naar haar eerste Europese kampioenschap. “Als ik eerstejaars zal ik blij zijn met een halve finale in Rieti, duidt ze haar ambities.” Daarmee wil ze haar prestatie van op het WK voor scholieren in 2011 herhalen. In Villeneuve bereikte ze daar eveneens als eerstejaars de halve finale.