Erik Heggen - Foto:Jasper Jacobs
Erik Heggen – Foto:Jasper Jacobs

Het hordelopen in België zit in de lift, dat is het minste wat je kan zeggen. We doen het niet alleen goed op de hoge horden, ook bij de lage horden hebben we enkele toppers. Michael Bultheel heeft bij de mannen de beste tijden gelopen dit seizoen, maar op dit moment kampt de atleet van Atletiek Vlaanderen met een stressfactuur.

Niet alleen Bultheel misstaat niet in het Europese veld, ook Stef Vanhaeren en Erik Heggen kunnen een flink potje lopen over de lage horden. Die laatste twee hebben zich overigens beide geplaatst voor het Europese kampioenschap voor beloften. De Limburger Erik zag enkele weken geleden zijn eerste kans om bij de senioren op Europees niveau mee te strijden in rook opgaan. Hij kon immers, doordat Michael Bultheel en Stef Vanhaeren door een blessure forfait moesten geven voor de Europabeker, ons land verdedigen op de 400m horden in Dublin. Maar de examens gooiden roet in het eten.  “Woensdag had ik een examen, ik zou donderdag dan moeten vertrekken richting Dublin en dan de dinsdag erop had ik mijn zwaarste examen.” Zijn examen uitstellen behoorde niet tot de opties omdat het dan veel te dicht bij het EK zou komen en alle rust  in aanloop naar het kampioenschap welkom was.”Daarbovenop hebben we ook zo’n goede lichting hordelopers en was het misschien één van de weinige kansen die ik ooit zou krijgen, dus ja, ik vond het heel erg dat ik niet kon meegaan.”

De atleet van ATLA focust nu volledig op het EK. Zijn voorbereiding liep heel vlot en de laatste weken bracht hij zijn records op training naar een hoger niveau. Komende zaterdag gaat hij, net als Stef Vanhaeren, nog voor een laatste keer de benen testen op de Memorial Leon Buyle in Oordegem. Met een finaleplaats in Tampère zou de man uit Lanaken zeer tevreden zijn, al weet hij zelf maar al te goed dat de plaatsjes duur zullen zijn. “Maar de finale is zeker mijn gezonde ambitie!”, sluit hij af.