Atletieklegende Paul Tergat is bij de laatste genomineerden voor lidmaatschap aan het IOC, het Internationaal Olympisch Comité. De voormalige wereldrecordhouder op de marathon wordt in september officieel bij de verkiesbaren voorgesteld. Ook voormalig hoogspringer Stefan Holm is bij die genomineerden. 

De negen mikken op opvolging van Kipchoge Keino, net als Tergat een Keniaan, die tien jaar lid was van het IOC. Tergat was al lange tijd ambassadeur van het voedselprogramma van de VN. Hij was vier jaar lang houder van het wereldrecord op de marathon. Op 28 september 2003 liep hij in Berlijn 2u04’55. Op diezelfde marathon verbrak Haile Gebrselaisse in 2007 zijn tijd met 29 seconden. Tergat werd bovendien op twee Olympische Spelen door diezelfde Gebrselaisse gevloerd op de 10.000m, in 1996 in Atlanta en in 2000 in Sydney. Hij wist wel vijf wereldtitels in het veldlopen op zijn naam te zetten.

Hoogspringer Stefan Holm kon wel een gouden medaille versieren op de Spelen. In Athene veroverde hij het goud met een sprong over 2m36. Met een gestalte van amper 1m81, maar met een persoonlijke beste in het hoogspringen van 2m40, is Holm de enige man die zo ver boven zijn eigen lengte uit sprong.

Voor Nederland werd Camiel Eurlings, president-directeur van KLM, genomineerd. Hij mikt op lidmaatschap bij het IOC nadat Koning Willem-Alexander zich sinds zijn kroning daaruit terugtrok.