Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

18 atleten, 6 vrouwen en 8 mannen, zullen België verdedigen op het Europees kampioenschap voor beloften. Om nog eens met getallen te goochelen, onder die 18 zitten 11 lopers en ook 7 kampers. Eén van die kampers is meerkamper Jeroen Vanmulder die zich geplaatst heeft voor het verspringen. Oké, dit is misschien een beetje verwarrend. Laat het ons even uitleggen. De 22-jarige Jeroen verraste deze winter zichzelf. “Ik sprong op het BK A.C. indoor zonder enige verspringtraining en met enorm veel pijn naar 7m79.” Dat was goed voor de limiet en de atleet van Dilbeek besloot zich volledig te focussen op het verspringen voor dat kampioenschap en de andere meerkampnummers wat te laten rusten. Een paar maanden verder en een paar graden warmer is Jeroen verlost van zijn pijn en zit hij in de laatste voorbereiding voor het EK. Op de Memorial Jos Verstockt afgelopen zondag liet hij een beste sprong van 7m40 noteren. “Mijn doel was om rond de 7m50 te eindigen, maar omdat de wind zeer slecht zat en het gevoel goed, ben ik tevreden!” Jeroen zijn kampioenschap zal geslaagd zijn als hij een finaleplaats beet heeft. “En in de finale is alles mogelijk, zeggen ze!”

Het seizoen is zeker nog niet voorbij voor Jeroen na het uitstapje richting Tampère. “De Belgische titel indoor in het verspringen wil ik kostte wat het kost verdedigen.” Ook een meerkamp zal nog op zijn kalender staan. “Op de 30ste editie van de Dilbeekse meerkampen hoop ik nog een totaal van 7400 punten te halen en dat is mijn seizoen geslaagd!”