De IFAM Outdoor nadert met rasse schreden. Nog 3 dagen en het is zover, dan vindt de jaarlijks sterk bezette International Flanders Athletics Meeting in Oordegem plaats. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekdag en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Jeroen Vanmulder. Meer informatie over de IFAM Outdoor vindt u hier.

Hoe is jouw voorbereiding op het zomerseizoen verlopen?
“Het grootste deel van mijn voorbereiding heb ik opnieuw in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch afgewerkt. Hier heb ik de mogelijkheid om op een ontspannen en professionele manier te trainen onder begeleiding van mijn coach. De laatste week van de stage ben ik wat last beginnen krijgen van de achillespees en ook mijn onderrug doet sinds het indoorseizoen wat lastig, maar gelukkig voelen zowel mijn trainer als ik deze beginnende blessuurtjes zeer snel en goed aan waardoor we steeds de juiste aanpassingen kunnen doorvoeren om elke lichte hinder onder controle te houden. Ik heb het grootste deel van mijn snelheids-, spring- en krachttrainingen kunnen afwerken en start dus redelijk goed voorbereid aan het zomerseizoen.”

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd(en)? Bracht het al wat je er van verwacht had?
“Mijn seizoensopener bracht zeker wat ik gehoopt had. Met een 11”16 op de 100 meter (in een lichte tegenwind) en 7m65 in het verspringen laat ik meteen zien dat ik enorm veel zin heb in het komende seizoen. Deze winter heb ik ongelooflijk hard gesukkeld met mijn laatste passen van de aanloop waardoor ik 18 nulsprongen op 4 wedstrijden liet optekenen. Dat was dan ook één van de belangrijkste werkpunten in mijn voorbereiding. Na mijn geldige pogingen op de interclub kan ik nu met een gerust hart naar de volgende wedstrijden trekken. Dat was deze winter wel eens anders.”

Jeroen Vanmulder - Foto: Tomas Sisk
Jeroen Vanmulder – Foto: Tomas Sisk

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?
“De IFAM staat elk jaar op mijn planning. Zowel indoor als outdoor kan je er steeds rekenen op een sterke deelnemerslijst en organisatie. Ook dit jaar hoop ik dat er voldoende steun van het publiek is en – als dit een hint mag zijn – ik heb graag ook een goeie streep muziek!”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf? Heb je een bepaalde prestatie voor ogen, al dan niet een limiet voor een internationaal kampioenschap?
“Ik verwacht standaard veel van mezelf en dat is dit seizoen niet anders. Aangezien ik al bijna 3 jaar geen persoonlijk record meer gebroken heb, ben ik hongeriger dan ooit. Die 7m85 voor de Universiade is sowieso een must, al moet ik die wel zien te halen voor juni. Het grote doel blijft natuurlijk 8 meter. Wat vroeger slechts een verre droom leek, is nu plots verrassend dichtbij. Ik schat mijn kansen om die magische 8 meter te springen eigenlijk even hoog in als de kans dat ik 7m90 spring. Ik heb enorm veel bijgeleerd op 3 jaar tijd en begin al dat bijgeleerde nu ook steeds meer toe te passen in wedstrijd. Nu is het aan mij om alles in één sprong aan elkaar te linken en de mensen langs de zijlijn eens goed te verrassen. Wie weet op de IFAM!”