Christophe Lemaitre won ondanks veel wind toch de 200m in Gatesheid met een tijd van 20"27. - Foto: www.atni.be
Christophe Lemaitre won ondanks veel wind toch de 200m in Gatesheid met een tijd van 20″27. – Foto: www.atni.be

Christophe Lemaitre hielp afgelopen weekend Frankrijk aan een 4de plaats in de Super League. Lemaitre nam 12 punten met zijn overwinning op de 200m in 20″27. De Fransman werkte niet enkel de 200m af in Gateshead, op een extra event won hij ook de 100m in 10″06, een seizoensbeste. De man, die deze winter wat zoekende was naar een goede 60m, lijkt zijn oude vorm nu stillaan terug te vinden.

‘L’éclair blanc’, zoals hij ook wel genoemd wordt benadrukte dit weekend in Gateshead nogmaals dat de huidskleur niet het grote verschil maakt. “Het is helemaal niet belangrijk.” Wat je wel zou kunnen opmerken bij Lemaitre is dat hij niet echt fors gebouwd is en ook wel een lichtgewicht kan genoemd worden.

De 23-jarige Fransman uit het Oosten van Frankrijk koestert ook hoge ambities. “Ik denk dat als ik de volgende jaren mij blijf ontwikkelen, het mogelijk is om te concurreren met Bolt, Blake en de andere toppers.” Lemaitre die een persoonlijk record van 9″92 op de 100m en 19″80 op de 200m heeft staan, verduidelijkt ook nogmaals zijn ambitie aan het Engelse ‘The Independant’. “De beste van Europa zijn is niet belangrijk, ’s werelds beste zijn is van belang.”

Een uitgebreid artikel over Christophe Lemaitre kan u hier (Engels) lezen.