Christophe Lemaitre

De Franse sprinter Christophe Lemaitre is gisteren zijn seizoen gestart in het Amerikaanse Philadelphia. Na een behoorlijk teleurstellend indoorseizoen met onder meer een tweede plaats op de 60m op het Franse kampioenschap achter Jimmy Vicaut wacht nu het belangrijkste deel van zijn seizoen, de zomer.

“Ca va. Déjà, je gagne, c’est le point le plus important. Après, le temps est déjà pas mal mais l’essentiel était de retrouver des sensations de compétition”, reageerde de Fransman, die een onder meer een stage in Miami afwerkte, behoorlijk opgelucht.  Ramon Gittens uit Barbados werd uiteindelijk 2de, de thuisloper D’angelo Cherry vervolledigde het podium.

Het hoofddoel deze zomer voor hem is natuurlijk het WK in Moskou dat van 10 tot 18 augustus plaatsvindt.

Bekijk hieronder de 100m in Philadelphia en een interview met Lemaitre.