Christophe Lemaitre, vorige week nog goed voor 6.64 in de finale in Gent, heeft op het Franse nationale kampioenschap op de 60m de duimen moeten leggen voor de 20-jarige Jimmy Vicaut en de Emmanuel Biron. Lemaitre (pr:6.55) zag met eigen ogen hoe Vicaut zijn persoonlijk record van 6.53 evenaarde. Hiermee is hij wel nog 8 honderdsten verwijderd van het Franse nationale record op de 60m van Ronald Pognon, dat staat op 6.45 Jimmy Vicaut was uiteraard tevreden met zijn eerste titel, meteen op zijn eerste wedstrijd als senior op een Frans kampioenschap. Hij kreeg ook een mooie reactie (zie foto) van dat andere Franse atletiektalent, polsstokspringer Renaud Lavillenie.

Bekijk hier de finale van het Franse indoorkampioenschap: http://www.dailymotion.com/video/xxk3e7_champ-de-france-indoor-2013-60m-hommes-finale_sport#.UR_zAaVdDDu.

Twitterbericht Jimmy Vicaut Twitterbericht Renaud Lavillenie