Foto: Athletics Photo
Foto: Athletics Photo

In Nijmegen ging na een jaar afwezigheid (omwille van te weinig sponsorbelangstelling) opnieuw de jaarlijkse Global Athletics meeting door. Heel wat Belgen trekken maar wat graag de grens over in de zoektocht naar snelle midden- en langeafstandwedstrijden. Dit jaar waren het Zenobie Vangansbeke en veldloopkampioen Koen Naert die aan het feest mochten. Die eerste stelde haar selectie voor het EK veilig. Naert verbrak zijn derde persoonlijke beste op drie wedstrijden. Ook Jeroen D’hoedt bewees op de 1500m er terug te staan.

Op de 800m was het uitkijken naar wat Pierre-Antoine Balhan en Brecht Bertels konden. Beiden jaagden op respectievelijk de beloften- en juniorenlimiet voor het EK. Mits goede omstandigheden en een snelle wedstrijd zat dat er zeker in want beiden kwamen dit jaar al aardig in de buurt. Helaas mocht het in Nederland voor beiden niet baten. Balhan strandde op 1’49″10. Hij had nog een volle seconde sneller gemoeten. Bertels liep 80 honderdsten later binnen. Hij mistte op de IFAM de limiet al op 31 honderdsten na en ook in Nijmegen mocht het opnieuw niet zijn. Met 1’49″90 was hij opnieuw amper 26 honderdsten te traag voor het EK in Rieti. Joren Bouckaert was hetzelfde lot beschoren. Hij kwam net niet onder de 1’50 uit.

Wie wel succesvol was, was Zenobie Van Gansbeke. De ACME-atlete joeg op de beloftenlimiet op de 1500m. Met 4’16″68 dook ze hier ook een halve seconde onder. Van Gansbeke poogde op de studentenkampioenschappen al op de steeple, maar zette daarna alles op de vlakke nummers. In Lokeren pakte ze al uit met een sterke 2’06″37 op de 800m, een jaarsnelste bij de dames. Op de IFAM ondernam ze al een limietpoging op de 1500m, maar kwam toen niet verder dan 4’22″65.

Koen Naert bewees de vorige week op scherp te staan. Met PR’s op zowel de 1500m als de 3000m hoopt de verpleegkundige ook op een persoonlijke beste op de 5000m. Met 13’46″65 dook hij ook zomaar even 7 seconden onder zijn vorige beste. Abdelhadi El Hachimi volgde in zijn zog naar 13’49″95. Wesley De Kerpel liep even later binnen in 14’13″77. Dries Basemans kwam niet in de buurt van zijn verhoopte beloftenlimiet voor het EK.

Jeroen D’hoedt was tuk op een snelle 1500m. De student economie zat dan wel midden in de examens maar dook met een kwieke laatste ronde en 3’39″83 wel opnieuw onder de 3’40. D’hoedt verloor afgelopen weekend zijn beloftenrecord opde 1500m aan die andere snelle student, Pieter-Jan Hannes. Met een hoogtestage in Sankt-Moritz hoopt hij op de Nacht van de Atletiek terug dicht bij die tijd – en dus de WK-limiet – te komen.

Alle uitslagen uit Nijmegen vindt u hier.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.