Heel wat Belgen trokken vandaag de grens over richting Nederland om er deel te nemen aan de Nijmegen Global Athletics. Een wedstrijd waar ze concurrentie op maat kregen, maar helaas niet van konden profiteren. Enkel belofte Simon Debognies kon zich verzekeren van een limiet voor een internationaal kampioenschap.

Het was vooral uitkijken naar de prestaties van Isaac Kimeli en Louise Carton. Kimeli mocht aantreden in een sterk bezet deelnemersveld op de 1.500m en wist zich hier goed staande te houden. De atleet van Tim Moriau begon behoedzaam aan zijn race en wist telkens enkele plaatsen te winnen om uiteindelijk als zevende te finishen. Zijn tijd van 3’38”01 was echter niet goed genoeg om een ticket af te dwingen voor het WK in Londen. Hiervoor wordt 3’36”00 gevraagd. Het PR van Kimeli staat sinds vorige week op 3’37”78.

Geen Louise Carton terug te vinden in de uitslag van de 5.000m. Carton startte nochtans in Nijmegen, maar heeft de wedstrijd niet uitgelopen. Ook Imana Truyers zou normaal starten in diezelfde reeks, maar ook zij was niet terug te vinden in de uitslag. Dankzij onder anderen Hanne Verbruggen en Nina Lauwaert, die beiden sterk voor de dag kwamen en hun PR gevoelig scherper stelden, kleurde de uitslag toch nog een beetje Belgisch.

Bij de mannen vonden we op de 5.000m gelukkig wel landgenoten terug. Het was Yannick Michiels die het sterkst was van het trio Belgen. Hij dook nipt onder de 14 minuten (13’58”78) en eindigde als vijfde. Thomas De Bock werd tiende in een tijd van 14’23”38, Michael Somers kwam even later over de meet in 14’29”48 en werd twaalfde.

Lisa Rooms liep vroeger op de avond al naar reekswinst op de 1.500m en klokte af na 4’24”86. Op de 800m liep Brecht Bertels naar 1’50”44. Aurèle Vandeputte ging niet van start op dit nummer, maar loopt wellicht morgen de Putbosmeeting in Oordegem.

De enige Belg die een limiet op zak stak, was Simon Debognies. Meer over zijn wedstrijd en de andere Belgen uit die reeks vindt u hier.

1 REACTIE

  1. Yannick Michiels: meer dan klaar voor het WK orienteering op 1 juli in Estland en de wereldspelen op 25 juli in Polen. Na zijn winst vorige week (als eerste Belg ooit) op een Wereldbekerwedstrijd sprint orienteering in Finland is hij perfect op schema voor zijn jacht op goud.

Reacties zijn gesloten.