Belofte Simon Debognies heeft in het Nederlandse Nijmegen een straffe prestatie neergezet. Hij won er de 1500m in een snelle tijd van 3’41″53. Met die tijd voldoet hij aan het minimum voor het EK voor beloften in Polen. Voor dat internationaal kampioenschap had hij zich vorige week al weten te plaatsen tijdens de 5.000m op de IFAM.

Simon Debognies verkeert in een bloedvorm. Vorige week schudde hij al een fantastische prestatie uit zijn mouwen op de 5.000m. Als eerstejaarsbelofte liep hij toen ruim onder de EKU23-limiet op de 5.000m. De atleet van OEH finishte toen dankzij een sterk eindschot in 13’38″03, terwijl 13’58″88 volstond.

Vandaag kwam hij in het Nederlandse Nijmegen aan de start op de 1500m tijdens de Global Athletics Meeting. Met een persoonlijk record van 3’46″49 leek de EK-limiet (3’41″92) niet meteen in gevaar, maar dat is blijkbaar buiten Simon Debognies gerekend. Hij verpulverde zijn record met maar liefst vijf seconden en liet aflokken op 3’41″53. Op indrukwekkende wijze won hij zo zijn reeks en heeft hij met het oog op het EK in Polen nu een extra optie klaarliggen.

In die reeks zaten trouwens nog twee Belgen. Pieter Claus werd zevende met een tijd van 3’44″66, Philip Cortvriendt volgde even later op de elfde plek met 3’46″87.

De resultaten kan u hier terugvinden.