Van Zyl

“IFAM, ja is lekker!”

Gisteren begon het hoofdprogramma van de IFAM Outdoor meteen met een heel sterk deelnemersveld op de 400m horden bij de mannen. De Zuid-Afrikaan LJ Van Zyl, brons op het WK 2011, was de grootste klepper. Ook kwamen in diezelfde A-reeks twee Belgen in actie: Michael Bultheel en Stef Vanhaeren. De overwinning ging zoals verwacht naar LJ Van Zyl in 49″83. De Zuid-Afrikaan verblijft in Europa in Nijmegen en dus was de trip naar Oordegem slechts “een twee uur karrit” voor hem. Van Zyl had het duidelijke naar zijn zin op de IFAM. “Ja, is lekker!” klonk hij na de finish. Ook dit jaar wil Van Zyl mikken op een podiumplaats op het WK.
De Belgen deden het ook behoorlijk goed in Oordegem met een 4de plaats voor Michael Bultheel in 50″62 en een zesde stek voor Stef Vanhaeren met 51″21. Bekijk hieronder een interview met winnaar Van Zyl en met de beste Belg Bultheel. Daaronder vindt u de wedstrijdvideo van de 400m horden.