In het Nederlandse Den Haag trad Fanny Smets vandaag aan op het NK voor Teams, de Nederlandse variant van onze interclub. Smets, die zowel aangesloten is bij een Belgische als Nederlandse club won het polsstokspringen overtuigend en deed dat niet zomaar. Bij haar tweede poging ging ze over 4m30 en hiermee verbrak ze het Belgisch Record van Chloë Henry die vorig jaar tijdens de Nacht Van de Atletiek over 4m29 ging. Voor Smets is het al de vierde maal dat ze het Belgisch record grijpt.

Dankzij dit Belgisch Record mag Fanny Smet zich waarschijnlijk ook opmaken voor de Europabeker die doorgaat op 22-23 juni in Dublin. Om een ticket richting het WK in Moskou te mogen boeken is een sprong over 4m50 nodig. Wel mag Smets zich sowieso opmaken voor de Universiade in Kazan.

De uitslag vind je hier.