Op dit moment is Bram Ghuys met zijn 2m18 de beste hoogspringer van België, maar kan hij zonder de flop te gebruiken ook even hoog springen als de Kenianen? - Foto: Jasper Jacobs
Op dit moment is Bram Ghuys met zijn 2m18 de beste hoogspringer van België, maar kan hij zonder de flop te gebruiken ook even hoog springen als de Kenianen? – Foto: Jasper Jacobs

Bram Ghuys, Hannelore Desmet, Hanne Van Hessche, Marjolein Lindemans en ook bijna alle andere hoogspringers maken gebruik van de Fosbury Flop om een zo hoog mogelijk sprong te laten noteren in het hoogspringen. Deze flop werd geïntroduceerd in 1968 op de Olympische Zomerspelen in Mexico-Stad, maar in Kenia gebeurt het hoogspringen nog op de traditionele manier en dit zonder mat. Bekijk hieronder de prachtige beelden van wedstrijd in de Rift Vallei.

1 REACTIE

  1. Uiteraard maken deze beelden indruk (en terecht…) maar ze behoren tot het gemeen goed van atletiek in Vlaanderen in de jaren 40-50 van vorige eeuw (blijft gek klinken hé?).Bij herhaling heb ik zo’n foto geplaatst van Georges Salmon die tot de eerste helft van de jaren 60 bekend was als verspringer en bij gelegenheid ook Belgisch kampioen tienkamp werd…

Reacties zijn gesloten.