Kersvers olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam zal niet deelnemen aan de olympische hoogspringcompetitie die donderdag start. Dat liet de 21-jarige atlete uit Namen weten via Twitter. Thiam zal wel deelnemen aan het hoogspringen op de Memorial Van Damme op 9 september.

“Ik wil iedereen bedanken voor alle steun en berichtjes, die ik helaas niet allemaal kon beantwoorden. Rio was meer dan een succes voor mij maar ik zal niet meer deelnemen aan het hoogspringen. Mentaal en fysiek ben ik uitgeput en nu is het tijd om te rusten en te genieten van mijn gouden medaille. De zevenkamp was mijn hoofddoel in Rio en ik zie jullie allemaal terug op de Memorial Van Damme”, aldus Thiam op Twitter.

Na het officieuze wereldrecord hoogspringen in een zevenkamp van Thiam werd er al druk gespeculeerd of ze al dan niet zou deelnemen aan het hoogspringen. Met 1m98 maakte ze immers kans op een medaille. De Amerikaanse Chaunté Lowe voert momenteel de wereldranglijsten aan met 2m01 maar zal dus geen concurrentie krijgen van onze landgenote.