ljvanzyl

 

Zaterdag is het dan zo ver, dan vindt de 4e editie van de IFAM plaats. Naast zo goed als alle nationale toppers, zullen ook verscheidene internationale toppers in actie komen. Zonet heeft de IFAM-organisatie de komst van 400m-hordeloper LJ Van Zyl aangekondigd. Een echte topper met een palmares om ‘u’ tegen te zeggen. Vooral het WK van 2011 in Daegu was een groot succes voor Van Zyl, hij haalde er op de 400m horden een bronzen medaille binnen en met zijn team van de 4x400m deed hij zelfs nog een plaatsje beter en werd hij tweede. De Zuid-Afrikaan zal aantreden op zijn geliefde 400m horden. Bultheel, Rummens en Vanhaeren zullen zich dus aan hem kunnen optrekken op zoek naar een toptijd. Met zijn pr van 47″66 leidt hij met grote voorsprong de inschrijvingslijsten.  Met drie mannen onder de 50sec en nog 6 deelnemers die ooit sneller liepen dan 51sec zal ook de 400m horden een van de spektakel nummers worden van de avond.

Voorbije zaterdag liep Van Zyl nog de, uitzonderlijke, 200m horden in Manchester. Op onderstaande video is te zien hoe Van Zyl na een moeizame start nog net thuisloper Jack Greene en Olympisch kampioen 400mh Felix Sanchez kan voorblijven in een sterke tijd van 22.63sec. Zijn vorm zit dus goed voor de IFAM! Als dat nu nog geen reden is om een kaartje te kopen?