Nafissatou Thiam zal op het Europees kampioenschap in Amsterdam enkel deelnemen aan de hoogspringcompetitie. Dat vertelde de atlete uit Namen aan Le Soir. Thiam plaatste zich voor zowel het hoogspringen als de zevenkamp op het EK, maar kiest met het oog op de Olympische Spelen in augustus enkel voor het (minder zware) hoogspringen.

“We zien het EK in Amsterdam als een training voor Rio”, vertelde haar trainer Roger Lespagnard aan Le Soir. “Nafi heeft op de zevenkamp in Götzis bewezen dat ze in goede doen is. In Amsterdam moet ze zich vooral amuseren en hoop ik ook dat ze haar seizoensbeste prestatie van 1m94 kan verbeteren.” Als Thiam dat zou doen, is er een grote kans dat de 22-jarige atlete een medaille pakt. Met 1m94 zette ze drie weken geleden immers de tweede beste prestatie in Europa neer.

Na haar examens zal Thiam de tweede helft van het zomerseizoen aanvatten op het Belgisch kampioenschap waar ze zal deelnemen aan de 100 meter horden en hoogstwaarschijnlijk ook het speerwerpen. De rest van haar programma kan je hieronder vinden. “Het is de bedoeling om elk nummer van de zevenkamp nog eens te testen in wedstrijd, behalve het kogelstoten en de 800 meter”, verduidelijkt Lespagnard.

6 juli – EK Amsterdam: Kwalificaties hoogspringen
7 juli – EK Amsterdam: Finale hoogspringen
13 juli – Meeting van Luik: Verspringen
16 juli – Nacht van de Atletiek Heusden: 100 meter horden
23 juli – FC Ninove: 200 meter*
30 juli – FC DCLA: 200 meter en speerwerpen*

1 augustus – Vertrek OS

*Onder voorbehoud: Thiam zal nog tweemaal een 200 meter lopen en een maal deelnemen aan het speerwerpen voor ze vertrekt naar Rio.

Lees het volledige artikel op Lesoir.be