Hanne Maudens - Foto: Jasper Jacobs
Hanne Maudens – Foto: Jasper Jacobs

Na een eerste ereplaats voor een Belgische (Laurence Lobbens werd zevende op de 100m) gisteren, betreden op dag drie van het EYOF opnieuw vier Belgen de arena. Hanne Maudens en Alexander Doom zijn de finalisten.

Twee dames kwamen vandaag oorspronkelijk in actie, maar krijgen een dagje of twee extra verpozing. Voor Nell Van Hansewijck stonden de kwalificaties van het polsstokspringen gepland, maar zij mag rechtstreeks aantreden in de finale op vrijdag. Chloë Beaucarne plaatste zich gisteren in de reeksen van de 100mH voor de volgende ronde en dat worden uiteindelijk geen halve finales (zoals vandaag gepland stond), maar ze stoot met acht andere dames rechtstreeks door naar de finale op donderdag. Beaucarne klokte een tweede tijd onder alle deelneemsters in wat pas haar tweede 100mH ooit was.

Wie wel aan de slag gaan in Utrecht zijn Hanne Maudens (ver) en Alexander Doom (400m). Beiden kwalificeerden zich op maandag voor de finale. Justine Brackman (400mH) en Manon Depuydt (200m) betreden een eerste maal de baan. Bij kwalificatie stoten ook zij meteen door naar de finales.

Alle uitslagen kunt u live hier meevolgen.