eyofNu het WKU18 (WK voor (tweedejaars)scholieren) en het EKU23 (EK voor beloften) op zondag op zijn einde liepen, nemen we er de komende week een nieuwe afkorting bij, het EYOF (het European Youth Olymic Festival). Vanaf maandagmiddag tot vrijdagavond hoopt een uitgebreide Belgische delegatie op enkele mooie prestaties.

In het Nederlandse Utrecht treden de betere Belgische eerstejaarsscholieren aan, meteen een verschilpunt met het WKU18, waar ook tweedejaars- mochten deelnemen. Ook werd er maximaal één atleet of atlete per nummer geselecteerd en krijgen de Belgen enkel weerwerk van Europese collega’s.

Voor België komen de komende week 8 meisjes, 3 jongens en 2 aflossingsploegen aan de slag. Je vindt ze hieronder.

Meer info over het EYOF zal dagelijks hier verschijnen. En uiteraard zit u bij ons gebeiteld voor alle nieuws, heet van de naald.

Meisjes

Laurence Lobbens (100m)

Chloë Beaucarne (100mH)

Manon Depuydt (200m)

Justine Brackman (400mH)

Lotte Scheldeman (800m)

Sarah Leonard (hoog)

Hanne Maudens (ver)

Nell Van Hansewijck (polsstok)

Jongens

Alexander Doom (400m)

Arne Van Opstal (800m)

Vincent Laporte (speer)

Teams

4x100m meisjes

4x100m jongens