Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Barbara Maveau heeft op een avondmeeting in het Nederlandse Utrecht haar zomerseizoen goed ingezet. De West-Vlaamse opende er met 9’04″18 op de 3000m, meteen goed voor een Europese jaarbeste van het – weliswaar nog prille – seizoen.

Op de eerste van zes Track Meetings in Utrecht, ging de AVR-atlete van start in een gemengde dames-heren reeks. Nadat de eerste vijf heren waren binnengelopen, kwam Maveau als eerste dame over de streep. Ze deed de klok stoppen op 9’04″18, op dit moment een Europees beste dit jaar en een verpulvering van haar eigen persoonlijke beste met 9 seconden. Vorig jaar zou deze prestatie nog steeds goed geweest zijn voor een 13e op de Europese ranglijsten. Het Belgisch Record staat met 8’49”31 ruim 13 jaar op naam van Veerle Dejaeghere. Almensch Belete was vorig jaar goed voor 8’52″02.

Alle uitslagen uit Utrecht leest u hier.