eyofOp de afsluitende vijfde dag van het EYOF in Utrecht staan heel wat finales gepland. Vier individuele landgenoten treden er, elk in hun discipline aan. Manon Depuydt (200m), Lotte Scheldeman en Arne Van Opstal (800m) bewezen al in de reeksen dat ze hun plek in de finale waard waren. Nell Van Hansewijck had iets meer bijval. Zij mocht, bij lage opkomst, rechtstreeks aantreden in de finale van het polsstokspringen. Als afsluiter van de dag strijden de 4x100m-selectieploegen bij de dames in heren om de medailles.

Als eerste Belgische kwam Nell Van Hansewijck (pr 3m70) in actie tijdens het polsstokspringen. Ze startte haar wedstrijd op 3m10. Ze had het hier al lastig, want geraakte pas bij haar derde poging over de lat. Hierna werd de lat op 3m30 gelegd, hierbij faalde ze ook bij haar derde poging en zat haar wedstrijd er jammer genoeg snel op. Ze werd met deze hoogte 15e in de wedstrijd.

Wat later kregen we de finale 200m voor dames, hierbij werd België vertegenwoordigd door Manon Depuydt(pr 24″60). Zij werd mooi 5e in deze finale en liep met 24″56 een nieuw pr.

De eerste Belgische jongeman die in actie kwam was Arne Van Opstal, hij liep de finale van de 800m. Hij werd in deze tactische wedstrijd nog net 7e in een tijd van 1’57″45.

10min later was het de beurt aan Lotte Scheldeman om haar 800m finale te lopen. Zij deed het hier schitterend en kwam met het eerste ere-metaal van de dag naar huis. Ze werd mooi tweede in deze finale in een tijd van 2’09″15. Dit was voor haar tevens een fikse verbetering van haar pr dat op 2″10’89 stond.

De tweede Belgische medaille vandaag was er voor de 4×100 meisjes. De dames werden mooi derde in deze wedstrijd in een tijd van 46″89. Ze bleven hiermee 0.22sec boven hun seizoensbeste prestatie en 0.87sec boven het Belgische record.

Als laatste Belgen kregen we de 4×100-ploeg bij de jongens. Zij konden hun vrouwelijke collega’s spijtig genoeg niet na doen en werden 5e in de wedstrijd. Ze finishten in een tijd van 43″17. Ook zij bleven een eindje van hun seizoensbeste prestatie die op 42″52 staat.
Met een gouden medaille voor Alexander Doom, zilveren eremetaal voor Chloë Beaucarne, Hanne Maudens, Lotte Scheldeman en een bronzen medaille voor de 4×100 meisjes werd het voor de Belgische scholieren een bijzonder geslaagde EYOF-editie.

Alle uitslagen kunt u hier bekijken.