Vorige week kwam Barbara Maveau niet aan de start in Mol wegens ziekte. Gisteren liep ze in Deinze naar een tweede plaats. Volgende week komt ook zij, net als winnares Veerle Van Linden, naar Roeselare. “Ik start met weinig ambitie, het is vooral kijken waar ik sta tegenover mijn naaste concurrentes”, vertelt de atlete van AVR. Een bijdrage van Michiel Baetens.

Loop je volgende week in Tilburg?

“Neen, mijn man zit dan in Amerika en ik blijf alleen met ons kindje thuis. In Roeselare ben ik wel van de partij. Ik hoop dat ik het daar nog beter doe dan vandaag maar ik start met weinig ambitie. Ik wil weten waar ik sta ten opzichte van Veerle Dejaeghere en Louise Carton en de anderen. Ik denk niet dat ik ze in Roeselare al zal kunnen bijbenen maar dat hoeft ook nog niet. Ik hoop dat ik op het BK wel weer kan aansluiten bij hen en meedoen vooraan.”

Denk je aan een EK-ticket?

“Je denkt daar wel aan maar de kans dat er een vrouwenploeg gestuurd wordt is wel erg klein. Als er toch een ploeg gestuurd wordt wil ik wel graag mee want ik denk dat we het als team niet slecht zouden doen.”