Chloë Beaucarne, uitblinkster bij AC Deinze op de interclub - Foto: Ruben Van den Berghe
Chloë Beaucarne, uitblinkster bij AC Deinze op de interclub – Foto: Ruben Van den Berghe

 

Vandaag, op dinsdag, komen in het Nederladse Utrecht heel wat Belgische (eerstejaars)scholieren aan de slag op de tweede dag van het EYOF.

Laurence Lobbens (100m) en Alexander Doom (400m) doorspartelden gisteren probleemloos de reeksen. Voor beiden stonden vandaag de halve finales op het programma, maar enkel Lobbens zal daarin moeten aantreden. Op de 400m bij de heren waren gisteren amper twee reeksen en dus plaatsten de besten zich meteen voor de finale. Voor Lobbens staat er trouwens mogelijks, als afsluiter van de dag de finale gepland.

Vijf andere Belgische atleten beginnen vandaag aan hun competitie. Chloë Beaucarne doet dat op de 100mH, Lotte Scheldeman en Arne Van Opstal doen hetzelfde op de 800m. Sarah Leonard poogt zich in de kwalificaties van het hoogspringen te verzekeren van een finaleplaatsje. Voor speerwerper Vincent Laporte stond hetzelfde gepland, maar hij mag op donderdag meteen aantreden in de finale.

Alle uitslagen zijn vandaag live mee te volgen via volgende link: http://timetronics.be/results/eyof2013/schedule.html#Day2