Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Marrokaanse Belg Abdelhadi El Hachimi heeft de marathon van Antwerpen gewonnen. El Hachimi mikte vooraf op de limiet voor het WK, maar met een uiteindelijke eindtijd van 2:12:53 zat dat er niet in. Zijn metgezel het grootste deel van de wedstrijd, de Keniaan Kenneth Korir werd tweede in 2:13:50. Florent Caelen werd derde in 2:18:20.

“Ik ben erg blij met mijn overwinning”, zei El Hachimi na afloop. “Ik ging voor 2u10, maar door de wind is dat niet gelukt. Het zal voor een volgende keer zijn. Nu leg ik me toe op de 10.000 meter op de piste. Het was super om hier in Antwerpen te lopen. Er stonden veel toeschouwers langs de weg. Mijn familie is hier ook. Dat maakt het extra speciaal.”

De eerste vrouw was de Belgische Louise Deldique, die een tijd liep van 2u52:36.

Een uitgebreid wedstrijdverslag lees je hier.

Een uitgebreid beeldverslag van Sporza bekijk je hier.

Voor de start werd een indrukwekkend moment van stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers aan de marathon van Boston eerder deze week.