Er zal dan toch een BK in zaal georganiseerd worden. Het wordt meteen het eerste BK indoor in Louvain-la-Neuve. Alleen atleten die beschikken over een statuut bij de VAL of LBFA mogen aantreden in het Centre Sportif de Blocry. Door het feit dat die statuten vereist zijn, zullen ook een aantal disciplines van het programma verdwijnen. Om te voldoen aan de huidige veiligheidsmaatregelen wordt het programma gespreid over twee dagen, al moet dat nog bevestigd worden.

De kogel is door de kerk: na de IFAM Indoor komende zaterdag mogen de beste Belgen ook volgend weekend aan het werk. Het BK indoor kan namelijk plaatsvinden, weliswaar onder strikte voorwaarden gezien de huidige coronacrisis. Voor het eerst zal het BK in zaal over twee dagen gespreid worden om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, althans dat is wat er voorlopig op tafel ligt. Daarnaast zal het ook een beperkt programma worden, waarbij in principe alleen atleten aan de start verschijnen die over een statuut bij de Vlaamse of Franstalige Atletiekliga beschikken. Daardoor maken in principe zo’n 80 atleten in totaal kans om in actie te komen op 20 en/of 21 februari. Het wordt dus alvast een héél bijzonder BK in zaal.

De keuze voor een BK onder strikte voorwaarden komt er niet toevallig in tijden waarin een goede plaats op de wereldranking van World Athletics doorslaggevend kan zijn voor atleten die de strenge olympische limieten niet kunnen behalen. Voor hen biedt die wereldranking een uitweg. Een nationaal kampioenschap geeft naast punten op de prestatie ook een zogeheten ‘placing score’, wat een deelname en goede prestatie des te interessanter maakt. Het BK meerkamp kan op weinige interesse rekenen bij de toppers onder de meerkampers, waardoor er normaliter geen sprake zal zijn van Belgische kampioenen in zaal op de vijf- en zevenkamp.

Het BK indoor voor masters en op de 4x200m wordt niet georganiseerd in 2021. Voor de cadetten, scholieren, junioren en beloften is er weliswaar onder voorbehoud nog een kans op een BK. Cadetten en scholieren krijgen mogelijk op 6 maart de kans. Voor de junioren en beloften staat 14 maart onder voorbehoud op de agenda.