De scan die gisteren duidelijk moest brengen over het indoorseizoen van Ben Broeders heeft uitgewezen dat het beter is dat de polsstokspringer de komende weken geen risico’s neemt. De atleet van DCLA past daardoor voor de resterende wedstrijden van het indoorseizoen en het EK indoor. Het hoofddoel voor de Belgische recordhouder in zaal en openlucht blijft de Olympische Spelen, waar hij hoger dan ooit wil springen. 

Geen Ben Broeders de komende weken op indoorwedstrijden. De hamstring van de 25-jarige atleet is nog niet voldoende hersteld om risicovrij aan wedstrijden deel te nemen. Voluit gaan op het EK indoor houdt dus met het oog op het zomerseizoen een te groot risico in. Broeders blesseerde zich op de ISTAF Indoor in Düsseldorf aan de hamstring, nadat hij in de maand november ook al af te rekenen kreeg met een spierscheur. Meer daarover leest u hier.

“Er blijft een klein risico bestaan om voluit te gaan in Torun. We kiezen ervoor om dat risico niet te nemen, hoe klein het ook mag zijn. Het is een spijtige, maar wel de slimste keuze”, aldus trainer Steven Taeleman. Broeders verzekerde zich vorig jaar op de World Indoor Tour van Liévin al van de Olympische Spelen door 5m80 te springen. Ook outdoor was hij goed voor die hoogte.