Het magische Hayward Field van weleer stond de afgelopen jaren in de steigers. De atletiektempel in Eugene ging quasi volledig tegen de grond en ruimt nu plaats voor een nagelnieuw stadion. In 2022 worden de beste atleten ter wereld er ontvangen op het WK in Eugene.

Het gloednieuwe Hayward Field zou oorspronkelijk vorige week ingehuldigd worden bij de start van de Amerikaanse trials, die gepland stonden van 19 tot en met 28 juni. Door het uitstel van de Olympische Spelen omwille van de coronacrisis is het voorlopig wachten op een eerste competitie in de spectaculaire atletiektempel. Het WK in Eugene zou volgende zomer plaatsvinden, maar door het uitstel van de Spelen schuift dat kampioenschap met één jaar op.

Hieronder krijgt u een impressie van het nieuwe stadion.

https://www.instagram.com/p/CB3E_fDB7us/