De Belgian Tornados hebben het opnieuw geflikt. In de finale van de 4x400m snelde het Belgische kwartet op machtige wijze naar het brons. De Tornados, met Dylan Borlée, Julien Watrin, Alexander Doom en Kevin Borlée, behaalden hun tweede opeenvolgende WK-medaille in een tijd van 2’58″72. Het WK in Eugene is op die manier het beste WK ooit voor ons land. De zege ging zoals verwacht naar de Verenigde Staten. Jamaica pakte het zilver. 

De erelijst van de Belgian Tornados is opnieuw een medaille rijker. In de finale van de 4x400m op het WK in Eugene zette Dylan Borlée meteen de toon. Borlée gaf de stok als tweede door aan Julien Watrin, die uitstekend beukwerk verrichte en Alexander Doom in vierde stelling bracht. Doom kon meesurfen op de snelle golf van Jamaica en Trinidad en Tobago. In de laatste rechte lijn kon de Belgische 400m-kampioen opschuiven naar plaats drie.

Kevin Borlée hoefde in tegenstelling tot in andere finales dus niet noodzakelijk een plaatsje winnen, maar de immer gretige Borlée deed er wel alles aan om nog het zilver te behalen, maar de Jamaicaanse slotloper Christopher Taylor beet van zich af. Borlée knalde in 2’58″72 over de finish, 14 honderdsten na de Jamaicanen. Er stond zoals verwacht geen maat op het Amerikaanse kwartet dat het goud behaalde in 2’56″17.

De splits van de Tornados
Dylan Borlée 45″44
Julien Watrin 44″54
Alexander Doom 44″67
Kevin Borlée 44″07