De Wanda Diamond League heeft bekendgemaakt dat er twee wedstrijden van de vernieuwde zomerplanning alsnog van de kalender verdwijnen. Het gaat om de meetings van Parijs en Eugene die respectievelijk op 6 september en 4 oktober gepland stonden. De Muller Grand Prix in Gateshead wordt waarschijnlijk uitgesteld van 16 augustus naar midden september.

Midden mei maakte de Wanda Diamond League een alternatieve zomerkalender bekend. Die kalender stond echter absoluut niet vast en dat blijkt nu ook. Zowel de meeting van Parijs op 6 september als de meeting in Eugene op 4 oktober krijgen anno 2020 geen plaats op de kalender. Voor de organisatoren in Parijs is er door de regelgeving omtrent grote evenementen te weinig tijd om een meeting van wereldklasse op poten te zetten. De wedstrijd keert normaliter volgende zomer in augustus terug op de kalender.

In het geval van Eugene speelt de impact van het coronavirus op de Verenigde Staten en meer bepaald ook de staat Oregon een grote rol. In die staat is er momenteel een verbod op grote bijeenkomsten, inclusief sportevenementen. Dat verbod zal minstens tot eind september van kracht zijn. In combinatie met de beperkte reismogelijkheden ziet de organisatie zich genoodzaakt om af te stappen van een topmeeting in 2020, waardoor het gloednieuwe Hayward Field nog even moet wachten op een eerste Diamond League.

Voorts staat er ook een vraagteken achter de Muller Grand Prix in het Britse Gateshead. Op de vernieuwde kalender stond de meeting gepland op 16 augustus, maar die datum behoort niet langer tot de mogelijkheden. Een mogelijke uitgestelde datum moet 12 september worden, al is er geen sprake van zekerheid door de huidige richtlijnen van de Britse overheid. Door de aanhoudende coronapandemie blijven wijzigingen aan de kalender van de Wanda Diamond League mogelijk.

https://twitter.com/Diamond_League/status/1276463883176366080