De Belgian Tornados plaatsten zich op het WK in Eugene zonder problemen voor de finale van de 4×400 meter. Ze wonnen hun reeks met schijnbaar sprekend gemak. “Deze teamprestatie geeft vertrouwen voor de finale”, klonk het na afloop.

“De trainingen gaan goed, maar het was enorm lang geleden dat ik nog een 400m had gelopen, dus het is altijd afwachten”, zei Julien Watrin na afloop. “Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb afgewerkt. De wind stond tegen in de tweede bocht, dus ik wist dat ik nog wat over moest houden.”

“Normaal is het mijn broer Jonathan die naar binnenkomt als tweede loper en het doet deugd dat ik hem waardig kan vervangen”, zei Dylan Borlée. “Deze teamprestatie geeft vertrouwen voor de finale.”

“Ik ben blij dat de rest van de ploeg mij het vertrouwen gaf ondanks mijn moeilijke seizoen”, sprak Jonathan Sacoor. “Het doet deugd om eindelijk weer op een hoog niveau te presteren en het doet nog meer deugd om de Tornados naar de finale te loodsen. In principe neemt Alexander Doom morgen mijn plaats in, en hij verdient dat ook, maar we wachten nog even af hoe bij iedereen de recuperatie verloopt.”

“Ik voelde me niet supergoed”, zei Kevin Borlée na afloop. “Er stond redelijk wat wind en ik liep alleen, dat was niet zo makkelijk. In de laatste rechte lijn probeerde ik wat te voelen waar de rest zat, maar door mij om te draaien ben ik uit mijn concentratie geraakt. Op het einde moest ik nog opletten om niet ingehaald te worden, maar dat heb ik toch kunnen vermijden.”