De Belgian Cheetahs eindigden verdienstelijk zesde in de WK-finale van de 4×400 meter in Eugene. Na afloop vertelden ze dat die prestatie doet dromen van een medaille op het EK in München.

“De Belgian Tornados wensten ons op voorhand nog succes en dat heeft mij een boost gegeven”, zei startloopster Helena Ponette. “Ik denk dat ik persoonlijk een goede wedstrijd heb afgewerkt. Het is een ongelofelijk jaar geweest voor mij. In het begin van het jaar had ik nooit zelfs maar durven dromen dat ik nu een WK-finale zou lopen.”

“Zesde van de wereld, het is niet slecht”, zei Imke Vervaet. “Ik denk dat we allemaal een mooie wedstrijd hebben afgewerkt. We zijn het derde Europese land, dus op het EK moeten we op het podium mikken. We kunnen moeilijk zeggen dat we daar starten om vierde te worden.”

“De Belgian Cheetahs zijn heel belangrijk voor mij, dus ik ben blij dat ik weer het vertrouwen kreeg om in de ploeg te komen”, zei Paulien Couckuyt. “We hebben deze ochtend in onderling overleg besloten wie er zou lopen. Ik voelde mij sterk, maar ik heb wel een tactische fout gemaakt waarbij ik moest vertragen in de bocht. Dat kost ons de vijfde plaats en misschien zelfs ook de vierde.”

“Volgens mij hadden we kunnen meedoen voor de vierde plaats”, sprak Camille Laus. “Je wil altijd meer, maar we hebben alles gegeven en mogen trots zijn op die zesde plaats. Dit is ook een opsteker voor onze coach Carole Bam, die heel goed werk levert. We hopen dat ze nog meer beschouwd zal worden als een sterke coach. Ze doet de ploeg draaien sinds 2018.”