Anne Zagré moest het langste van alle Belgen wachten vooraleer ze in actie kwam op het WK in Eugene. Haar WK-dag werd er eentje om snel te vergeten. Nadat ze gehinderd werd in de reeksen van de 100m horden kreeg ze onder protest een herkansing. Tot en met de laatste horden zag het er goed uit voor de Belgische recordhoudster, al bleef Zagré haken aan die horde. Onze landgenote kwam pijnlijk ten val. Definitief over en uit dus na een bijzondere dag.

Het WK-verhaal van Anne Zagré kan probleemloos een kortverhaal worden. De snelste landgenote ooit op de 100m horden werd in haar reeks gehinderd door een valpartij van titelverdedigster Nia Ali. Zagré maakte op die manier geen aanspraak op een plaats in de halve finales. Al was dat zonder een klacht van het Belgische team gerekend.

Zagré kreeg een tweede kans tijdens de start van het avondprogramma. Vanuit baan zes ging ze eenzaam en alleen op jacht naar een tijd onder 13″12, wat haar via de verliezende tijden alsnog een ronde verder zou brengen. Zagré kon rekenen op de steun van het publiek en leek goed op weg.

Op de laatste horden liep het echter gruwelijk fout voor de Belgische recordhoudster. Haar Vloet bleef haken achter de horde. Ze verloor het evenwicht en kwam hard ten val. Ondanks die val realiseerde ze nog een tijd van 14″09. De exit van Zagré op haar nota bene zevende WK was echter pijnlijk. Dat besefte ook voormalig wereldrecordhouder Michael Johnson in onderstaande tweet.