Home » Nieuws » Nationaal » Thomas Van der Plaetsen ziet door stroompanne limietpoging in duigen vallen
Thomas Van der Plaetsen - Foto: Jeroen De Meyer

Thomas Van der Plaetsen ziet door stroompanne limietpoging in duigen vallen

Alweer brute pech voor Thomas Van der Plaetsen. De meerkamper deed in Zuid-Afrika een gooi naar het minimum voor het WK (8.200 punten), maar moet noodgedwongen een punt achter zijn tienkamp zetten. De meeting kampt al een hele tijd met een stroompanne die maar niet opgelost lijkt te geraken.

Thomas Van der Plaetsen had na een minder EK indoor hard toegewerkt naar deze tienkamp in Germiston. Hij wou zich al heel vroeg op het seizoen kwalificeren voor het WK in Doha om nadien een rustperiode in te lassen alvorens zijn voorbereiding richting het WK te starten. Het eerste nummer van de dag, de 100 meter, kende geen gedroomd scenario. De wind blies meer dan 3m/s in het nadeel van de atleten en de regen viel met bakken uit de lucht. Met 11”67 bleef Van der Plaetsen dan ook begrijpelijk ver boven zijn PR waardoor hij meteen achterstand opliep op het beoogde schema. Enkele uren later leken de weersomstandigheden stukken beter. In het verspringen, één van de betere disciplines van de Deinzenaar, werden de nodige punten gesprokkeld. Van der Plaetsen deed het uitstekend en scherpte met 7m81 zijn zes jaar oude record aan. Hij deed exact één centimeter beter dan toen. De derde discipline, het kogelstoten, was met 13m77 ook meer dan degelijk. De totaalsom na drie proeven bedroeg drie punten meer dan zijn persoonlijk record én belangrijker, 135 punten meer dan het schema voor de WK-limiet.

Het zag er allemaal heel rooskleurig uit voor de alleskunner, tot de stroom het begaf in het stadium. Van der Plaetsen leek er zich op zijn sociale media in eerste instantie nog niet druk in te maken, maar even later begon het toch door te dringen dat dit wel eens het einde van zijn meerkamp zou kunnen betekenen. Het slechte nieuws bleef niet lang op zich wachten. De organisatie meldde dat de eerste dag van de meerkamp niet meer kon worden voortgezet. Einde verhaal dus voor Van der Plaetsen die nochtans uitstekend bezig was.

De atleet reageerde meteen op zijn instagram: “Na al die maanden trainen en in vorm geraken is dit hartverscheurend. Ik was in goeden doen, maar helaas (nog) geen WK-limiet voor mij.”

Over zijn verdere limietpoging heerst nog onduidelijkheid. Zijn management liet al verstaan dat een nieuwe meerkamp de komende weken geen optie meer is. De focus zal verlegd worden naar Götzis, Talence of Ratingen.