Home » Nieuws » Nationaal » Claire Orcel schopt het niet tot in EK-finale hoogspringen
Claire Orcel - Foto: Jeroen De Meyer

Claire Orcel schopt het niet tot in EK-finale hoogspringen

Claire Orcel heeft de EK-finale van het hoogspringen op het EK indoor in Glasgow niet gehaald. Ze wipte over 1m85, maar 1m89 bleek te hoog gegrepen. Voor een finaleplaats was 1m96 gevraagd, maar uiteindelijk bleef 1m89 foutloos overschrijden te volstaan voor de finale.

Orcel begon uitstekend aan haar wedstrijd. Zowel 1m75 als 1m81 klaarde ze bij de eerste poging. Een eerste misser kwam er op 1m85, maar bij de tweede beurt lukte het met overschot. Daarna werd de lat op 1m89 gelegd, en dat bleek voor Orcel te hoog gegrepen. Bij geen enkele van haar drie pogingen kwam ze echt in de buurt.

Achteraf bleek 1m89 te volstaan voor een plaats in de finale. Zo ver was Orcel er dus nog niet eens van verwijderd.

“Ik was heel onregelmatig”, analyseerde ze na afloop. “Bij momenten ging het heel goed, dan weer minder. Maar ik had de hele avond weinig energie. Op het BK was ik ook al onregelmatig, maar toen pakte het goed uit. Over 1m89 had ik echt willen gaan vandaag. Er daarna uitgaan had ik minder erg gevonden.” Orcel voelde zich bovendien niet helemaal comfortabel in de Emirates Arena van Glasgow. “De twee springstanden stonden te dicht op mekaar. We liepen elkaar met 26 voor de voeten.”