Home » Nieuws » Nationaal » Oularé veegt scholierenrecord van Gevaert van de tabellen
Oularé uiterst rechts - Foto: Urban Memorial

Oularé veegt scholierenrecord van Gevaert van de tabellen

Mariam Oularé heeft het Belgisch scholierenrecord op de 60m gevoelig scherper gesteld. Oularé snelde in het Franse Reims naar een chrono van 7″43, drie honderdsten beter dan Kim Gevaert. De 16-jarige atlete kwam eind december al in de buurt van het record, toen liep ze een tijd van 7″50.

Op 22 december kwam Mariam Sire Oularé al gevaarlijk dicht bij het BR van Gevaert. In het Franse Reims schoot de atlete van RCB wél raak. Daardoor verdwijnt de 7″46 van Gevaert van de tabellen. Het record hield net geen 24 jaar stand. Afgelopen zaterdag kwam Oularé niet in actie op het LBFA-kampioenschap in de Gentse Topsporthal.

Oularé mocht in 2018 onder andere aantreden op het EK voor scholieren en de Olympische Jeugdspelen. Tijdens dat EK werd ze zevende op de 100m. Op de Olympische Jeugdspelen deed ze met een zesde plaats nog net iets beter. Begin juni tekende ze present tijdens de Urban Memorial Van Damme Sprint Series waar ze een mixed relay afwerkte in het gezelschap van onder meer de broers Borlée, Jonathan Sacoor en Justien Grillet.

Net geen EK-limiet voor Mourkime

Tarik Moukrime kwam ook in Reims in actie. Op de 1500m slaagde onze landgenoot er net niet in om zich te plaatsen voor het komende EK in zaal. Met 3’41″90 kwam Moukrime slechts één honderdste tekort.

Moukrime – Foto: Golazo