In Espoo is het Ek beloften toe aan dag drie. Een drukke voormiddag voor de Belgen met finaleplaatsen op het spel voor Nina Hespel, Clément Labar en drie aflossingsploegen. Zij deden het uitstekend en België mag een vier op vijf noteren. Jente Hauttekeete en Thomas Van der Poel werkten de eerste drie nummers van de tienkamp af.

Nina Hespel had in de reeksen een matige 58″66 gelopen en wilde dus iets rechtzetten tijdens de halve finales. Ze slaagde in dat opzet en werd tweede met 56″57. Hespel had in baan acht niemand voor zich maar liep een constante koers. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn lag ze in derde positie maar dankzij een goede indeling kwam ze nog heel sterk opzetten, alleen de Oostenrijkse Lena Pressler bleef onze landgenote nog net voor. In de andere halve finale ging het wat trager dus is Hespel met de tweede tijd geplaatst voor de finale. Dat zou haar een betere baan moeten opleveren dan de binnen- en buitenbaan waar ze het in de voorrondes mee moest doen. Clément Labar kwam in de reeksen van de 3.000m steeple in actie waar vijf atleten zich rechtstreeks konden plaatsen voor de finale. Het werd een relatief ontspannen wedstrijd voor Labar die deel uitmaakte van een vijfkoppig groepje dat de finaleplaatsen onder elkaar kon verdelen. Hij finishte in 8″51″12 als vierde. De finales van Hespel en Labar vinden zondag plaats.

Op de 4x100m liepen de jonge Falcons een sterke race maar stevenden ze af op plaats drie. Alleen de eerste twee teams in elke reeks waren rechtstreeks geplaatst voor de finale dus ze leken net tekort te schieten. De laatste stokwissel van de Duitsers draaide echter volledig in de soep waardoor onze jonge landgenoten nog tweede werden. Olivier Lifrange, Emiel Botterman, Timber Huysmans en Rendel Vermeulen presteerden een seizoensbeste 39″77 en mogen zich met de zesde tijd opmaken voor de finale op zaterdagnamiddag (15u50). De jonge Rockets deden het eveneens uitstekend op de kortste aflossing. Marine Jehaes zette de Belgen als startloopster meteen goed op weg en Janie De Naeyer, Mariam Oulare en Callie Lizzie Nzukou Wakam maakten het mooi af. Ze werden tweede in hun beste tijd van het seizoen en de vierde tijd van alle finalisten: 44″27. Voor de finale zaterdag om 15u40 kunnen de Rockets daarnaast ook nog rekenen op een kwaliteitsinjectie want Delphine Nkansa kreeg rust tijdens deze reeks. Wat betreft de estafettes was er ten slotte ook nog de mannen 4x400m met een team jonge Tornados. Zij liepen een wedstrijd middenin het pak en moesten zich tevreden stellen met de vierde plaats. Dat is niet voldoende voor Daniel Segers, Mathys Latinne, Mattis Tanghe en Adrien Devriendt om naar de finale te mogen.

Jente Hauttekeete en Thomas Van der Poel werkten op zaterdagvoormiddag de eerste drie onderdelen van hun tienkamp af. Van der Poel liep een nieuw PR van 10″98 op de 100m en sprong een seizoensbeste 7m19 ver. Hauttekeete kwam met 10″90 tot op acht honderdsten van zijn besttijd maar liet met 7m22 iets liggen in vergelijking met zijn vorige tienkamp in Götzis, daar sprong hij 14cm verder. Bij het kogelstoten deed Hauttekeete het met 14m23 opnieuw niet slecht maar liet hij in vergelijking met Götzis 37cm liggen. Van der Poel stootte de kogel richting 11m61, een kleine meter minder ver dan zijn PR. Hauttekeete staat na drie nummers vierde in het klassement, Van der Poel zeventiende.