Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Nina Lauwaert (ROBA) – winnares Antwerpen 10 miles 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Peter Wagemans

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Na de halve marathon van Breda van begin oktober heb ik mijn zomerseizoen afgesloten, maar na een weekje rust zijn we ondertussen reeds aan de wintervoorbereiding begonnen. Ondertussen wel een weekje buikgriep achter de rug, maar liever nu dan midden in het seizoen. Na de Relays vertrek ik voor een weekje op stage naar Tenerife.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“De winter zal een combinatie worden van één of meerdere CrossCup-manches, een regionaal veldloop en wat wegwedstrijden. Op de Relays zal ik normaal ook aanwezig zijn met een ploegje.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Geen idee wat het crossseizoen dit jaar gaat geven. Wegwedstrijden blijven mijn favoriet, dus zie ik crossen eerder als goeie noodzakelijke voorbereiding inclusief de nodige dosis krachttraining.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Veel sterke prestaties, iedereen komt uiteraard zo goed als mogelijk voorbereid aan de start en wil graag goed presteren.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik denk dat Lisa Rooms weleens zou kunnen verrassen. Zij liep al prachtige tijden deze zomer!”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Drie uur voor de wedstrijd eet ik sandwiches met honing, nog wat sportdrank en net voor de start nog Smartmix. Na de wedstrijd een chocomelkje en een sportreep voor een directe recovery. “

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ja, ik probeerde de ElliptiGO reeds verschillende keren uit. Wij hebben er bij de Yellow Armada namelijk eentje ter beschikking.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Sofie Van Accom (ACHL – 19 miljoen)
* Lisa Rooms (OEH – 17 miljoen)
* Hanna Vandenbussche (AVR – 14 miljoen)
* Nina Lauwaert (ROBA – 13 miljoen)
* Karen Van Proeyen (ROBA – 9 miljoen)
* Stijn De Vulder (ACG – 8 miljoen)
* Dennis Laerte (DCLA – 7 miljoen)
* Sander Verminck (ROBA – 5 miljoen)
* Jonas Roels (LAT – 5 miljoen)
* Joachim Pelicaen (EA – 3 miljoen)
>> Ik ben daar echt slecht in, vorig jaar deed m’n ploegje het totaal niet zo goed. Maar we wagen het er weer eens op met hopelijk een iets betere afloop!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.