Soufiane Bouchikhi is er nog net in geslaagd om onder de WK-limiet te duiken van de 5.000m. Tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder liep de pupil van Luk Verlaenen een constante wedstrijd. Het zag er lang naar uit dat het een close call ging worden en dat werd het ook. Bouchikhi kwam binnen na 13’22″18, net onder de gevraagde 13″22″60.

De weersomstandigheden zaten niet altijd mee tijdens de Nacht. Gelukkig was de regenval tijdens de 5.000m bij de mannen eerder beperkt. Zo kon Soufiane Bouchikhi optimaal profiteren van zijn goede vorm. Dankzij zijn nieuw persoonlijk record mag hij straks meegaan met de nationale selectie richting Londen. “Het doel is daar om de finale te halen samen met Bashir”, aldus een tevreden Bouchikhi.

Verder kwam ook Bashir Abdi sterk voor de dag. Hij werd vijfde in 13’11″87. De wederoptredende Jeroen D’hoedt finishte na 14’15″98.