Arnaud Art heeft er een poosje op moeten wachten, maar bij zijn laatste limietkans heeft de polsstokspringer zijn ticket voor het WK in Londen alsnog behaald. In Keulen wipte hij over de gevraagde 5m70, niet enkel exact de WK-limiet maar ook een evenaring van het Belgisch record. Die bestwaarde staat op naam van Thibaut Duval en Kevin Rans, zij zetten respectievelijk in 2000 en 2007 deze prestatie neer.

In Luik kwam Arnaud Art woensdag al zeer dicht bij het WK-minimum van 5m70. Hij ondernam na een geslaagd parcours tot en met 5m50 drie pogingen op die hoogte. Bij zijn tweede scheelde het slechts een haar. Vandaag in Keulen verliep het net dat tikkeltje beter waardoor hij zich plaatst voor het WK in Londen. Die sprong levert hem zelfs de titel van mede-Belgisch recordhouder op. Na de geslaagde poging over 5m70 probeerde hij nog drie maal, tevergeefs, over 5m80 te wippen.

Het WK in Londen gaat op 4 augustus van start. Tot 13 augustus worden daar de wereldtitels verdeeld. Er voldeden al 11 atleten aan de WK-minima.