Michael Bultheel, pupil van Jacques Borlée, heeft goed opgelet bij de wedstrijd van Axelle Dauwens. Hij liep er sterk naar de overwinning op de 400mH en dat in een nieuw PR en een meetingrecord. Met 49”04 duikt hij zo ook ruim onder de gevraagde minima voor het WK én OS (49”50). Ook wordt hij zo gemakkelijk Belgisch kampioen. De zilveren medaille is voor Tim Rummens, hij finishte in 51”55. “Het doel in Peking? Eerst de reeksen overleven, daarna zien we wel.” Zo reageerde Bultheel achteraf.

Gisteren al sterk

Michael Bultheel liep gisteren in de reeksen al solo naar de overwinning. In regen en wind bleef hij met 49″83 ruim vier seconden voor de tweede van die reeks, Giovanni Pieters. Een seizoensbeste was dat evenwel nog niet, maar toch kon men dan al concluderen dat er veel meer in de benen zit van hordeloper Michael Bultheel.

Betere weersomstandigheden

Op dag twee van het BK atletiek kreeg men beter weer voorgeschoteld, althans voor de 400mH. Met de Fransman Mickael Francois kreeg Michael Bultheel ook sterkere concurrentie voorgeschoteld. Hij liep een ideale race en was bijna niet op een foutje te betrappen. De overwinning kon hem niet meer ontglippen en in zijn tiende race van het seizoen moest ook zijn persoonlijk record van 49″10 er aan geloven.