Pieter-Jan Hannes heeft gisteren op de indoormeeting in Mondeville de 3000m gewonnen in 7:49.80. Daarmee duikte hij ruim onder de gevraagde EK-limiet van 7:54.95. Met deze tijd komt hij ook als vierde op de Europese ranglijst van dit seizoen te staan.

“De eerste ronden verliepen een beetje chaotisch, haas Vincent Rono was immers iets te snel vertrokken”, doet Pieter-Jan zijn verhaal op de site van Atletiek Vlaanderen. “Daardoor viel er een gat van vier meter tussen hem enerzijds en Kowal en mezelf anderzijds. Na drie ronden vertraagde Rono. Maar omdat Kowal, die niet in zijn beste doen was, niet op hem naderde, ben ik toen zelf achter de haas aangegaan. Nog vóór de eerste kilometer, waar we in 2.35 overigens perfect op schema voorbijkwamen, zat ik al bij Rono.” Na twee kilometer, die ze passeerden in ongeveer 5’14, liet Pieter-Jan Rono achter en werkte hij de laatste kilometer solo af. In die laatste 5 ronden kreeg hij het wel nog zwaar, maar de ambiance in het stadion stuwde hem naar eigen zeggen nog naar een laatste kilometer in 2’45. Hij is er echter zeker van dat er meer inzit dan er gisteren is uitgekomen. “Vandaag had ik weinig tegenstand, er zit wat chrono betreft zeker nog meer in. De 7.45 die we vooraf als doel gesteld hadden, is zeker haalbaar. Vergeet ook niet dat ik hier vandaag mijn allereerste wedstrijd op een indoorpiste loop. Het opent in elk geval mooie perspectieven voor het EK in Praag.”