4 dagen voor de start van de 23ste Memorial Leon Buyle hebben de organisatoren de voorinschrijvingen afgesloten met een recordaantal van bijna 1.400 deelnemers.

Als je het deelnemersveld van naderbij bekijkt zou je denken dat enkele atleten zich van wedstrijd vergist hebben en zich in Oordegem ingeschreven hebben in plaats van op de Diamond League in Parijs.

Aan de start van de 800 m mannen zien we bijvoorbeeld Leonel Manzano, de zilveren medaillewinnaar op de 1500 m tijdens de spelen in London en kersvers Amerikaans kampioen. Hij zal het tijdens de Memorial Leon Buyle opnemen tegen een aantal atleten die allen hopen de 1.45” of 1.46” grens te doorbreken.

Bij de vrouwen zal de Euopeese zilverenmedaillewinnaar, Yvonne Hak, de overwinning niet op een schaaltje aangeboden krijgen. De atletes wagen een poging om onder de 2 minuten rond over de aankomstlijn te spurten. De 400 meter heeft met Lalonde Gordon uit Trinitad een tweevoudig Olympische bronzen medaille aan de startlijn.

De kampnummers hebben ondertussen ook een mooie bezetting gekregen. Hanne Van Hessche zal pogen bij het hoogspringen vrouwen de overwinning in de wacht te slepen. Bij de mannen wordt het een duel tussen de Chinees Zhang Zhang (reeds 2m33) en de Venezolaan Yanez. Chinees geweld treffen we ook terug bij het verspringen en het hinkstapspringen waar Cedric Nolf en Jeroen Vanmulder een gooi doen naar de hoogste podiumplaats.

De mannelijke polsstokspringers zullen letterlijk de hoogste toppen scheren in het Putbosstadion maar zullen de aandacht moeten delen met de werpers.
In het deelnemersveld zien we zowat de ganse Australische ploeg die na de Memorial Buyle doorreist naar Schotland voor de Commonwealth Games.

In een later artikel zullen we tevens een voorbeschouwing geven over de 1500 m, de langere afstandnummers en de hordenummers.

Inschrijven ter plaatse kan volgens de organisatoren nog tot 90 minuten voor aanvang van de betrokken proef. Het volledige deelnemersveld bekijkt u hier.